Warta Industri

kenapa akeh staf kantor tetep ora kerja ing omah?

2020-09-03

Lockdown minangka fenomena umum ing taun iki, akeh buruh sing isih kerja ing omah dhewe.

Sawetara panggonan bisa ngidini staf bali menyang kantor miturut pamrihane dhewe yen dirasa aman yen ditindakake utawa miturut kabar saka pamrentah.

Saya akeh pegawai kantor sing kepengin kerja ing omah.

 

Sawetara wong ujar yen kerja ing omah, ora prelu numpak sepur utawa bis saben wulan utawa saben dina antarane omah lan kantor, lan saiki bakal mampir ing supermarket utawa restoran nalika mulih saka omah menyang omah, sing bakal ngirit wektu loro lan dhuwit. ngatasi stres finansial,

 

Sawetara wong liya ujar yen kerja ing omah menehi wektu luwih akeh kualitas kanggo anggota kulawarga.

Dheweke wis ngrampungake karo wong tuwa lan mbantu bocah-bocah sinau nalika awan. sing wis ngrampungake tanggung jawab minangka bocah lan wong tuwa.

Mula dheweke mikir yen kerja ing omah kudu dadi pilihan kanggo kabeh wong yen bisa.

Ana uga wong sing ujar yen kesehatan mental dheweke "wis pulih" amarga dheweke kerja ing omah. Lan kerja ing omah menehi luwih akeh wektu kanggo awake dhewe. Sing nggawe dheweke rumangsa "kurang stres lan kuatir tinimbang dheweke kabeh kerja ing kantor".

Dheweke ngerti yen dheweke kerja ing omah, dadi luwih gampang "fokus ing kerja", ora kaya ing kantor, papan kantor, akeh wong sing lungguh ing sacedhake mejane, lan saben wong ngobrol karo para pelanggan sing beda kanggo macem-macem masalah. lan bakal diselani sawetara kaping.

 

Akeh wong sing yakin kerja ing omah bisa dadi gaya kerja anyar ing mbesuk.